1. Tuyển Mod quản lý diễn đàn. Các thành viên xem chi tiết tại đây

Ai yêu Ấn Độ và người Ấn nào

Chủ đề trong 'Ấn Độ' bởi viethuong279, 26/05/2005.

Trạng thái chủ đề:
Đã khóa
  1. 1 người đang xem box này (Thành viên: 0, Khách: 1)
  1. lanmeo

    lanmeo Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    18/09/2004
    Bài viết:
    31
    Đã được thích:
    0
    Năm mới năm me, chúc mọi người mạnh khoẻ, học tập và làm việc tốt; tình yêu dạt dào....
  2. ngongoz

    ngongoz Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    24/03/2005
    Bài viết:
    198
    Đã được thích:
    0
    Cảm ơn Trang vì đã gửi mes cho anh ấy .Ngó Ngó tin nó sẽ work lắm đấy.Trang lúc nào cũng sweet và kind nhỉ.Cả Hương,cả SS ,cả mọi người nữa.Ngó ngó rất vui khi biết mọi người đấy.
    Trang đã chat lại với hắn rồi phải không.Vui thật.Mình thì cả tối giao thừa đợi mess của hắn rồi đến tận hôm nay nữa cũng không thấy gì.Không phải là mình không chủ động liên lạc trước mà hắn không trả lời .Có lẽ hắn thấy bọn mình không có tương lai.Sao con trai Ấn lại yếu đuối thế ,chẳng dám hành động gì cả.Năm nay hắn 29 tuổi rồi.Có lẽ 2 tháng qua không gặp mình hắn đã kịp lấy vợ.Hắn đã không còn là của tớ nữa rồi.
  3. viethuong279

    viethuong279 Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    17/05/2005
    Bài viết:
    3.223
    Đã được thích:
    4
    Cái mạng của tớ làm sao ấy?? Tớ phải đợi khỏang 2,3 ngày nó mới hiện bài của mấy ngày hôm trước lên là sao ấy nhở?
    Tớ cũng gửi offline mes. cho bạn Mark của ngó ngó rồi. Vụ anh chàng Ấn ngó ngó cứ kiên nhẫn nào, năm mới năm me có khi người ta không lên mạng. Chờ mấy hôm nữa nhé.
  4. viethuong279

    viethuong279 Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    17/05/2005
    Bài viết:
    3.223
    Đã được thích:
    4
    India is a country of festivals. There are many festivals and every festival has some special dish which is cooked in the homes. I have written special recipes for the specific festivals of India. I have forty five years of cooking experience.

    Festival Recipes
    Murukku
    This is Diwali special dish.
    Rice flour (prepared from soaked rice) - 2 cups (400 gm)Fried black gram dal powder - 2 tea spoonsCumin (Jeera) - 1 tea spoonSesame seed (til) - 1 tea spoonAsafoetida (hing) powder - 1 tea spoonButter for mixing - 1 table spoonOil for fryingSalt to taste
    Method



    Prepare hard dough with all the ingredients by adding water little by little

    Put a big ball of dough into the murukku press and press it  above dry cloth

    At first make a circular motion of the press while pressing  the press with the dough

    Make four more circles around the first circle and stop

    Keep oil in a deep pan on fire and fry the murukku till it turns  golden and crisp

    Remove from the oil,drain the oil,store it in an airtight  container
    Vella Seedai
    This recipe is prepared on Krishna Ashtami (Krishna Jayanthi).
    Rice powder - 2 cupsJaggery (gur) - 1 cupCoconut scraping - 1/2 cupFried Black gram powder - 1 tea spoonOil for frying
    Method



    Prepare a syrup of jaggery with little water

    Add rice flour, dal powder, coconut scraping, cardamom powder to the syrup;prepare dough

    Make small balls with the dough and keep aside for 30 minutes

    Heat the oil in a deep pan on fire and fry the seedai till it turns crisp and brown

    Store in a air tight container
    Sundal
    This reicpe is prepared in Navarathri (Dashara).
    Ingredients
    Bengal gram (Kabuli Chenna) (Chick pea) - 1/2 KgMustard - 1 tea spoonCoconut scraping - 1 cupBlack gram dal - 1 tea spoonRed Chilly(dry)Asafoetida powder (Hing) - pinchSalt to tasteCurry leaves
    Method



    Cook the Chenna in a pressure cooker, remove it and drain the water

    Heat oil in a deep pan and fry black gram dal, mustard, red chilly (dry) and hing powder

    Add the cooked Chenna to the fried items and add coconut  scraping, salt and curry leaves

    Stir well and remove from fire; serve hot
    Appam
    This recipe is prepared on Krishna Ashtami (Krishna Jayanthi).
    Rice - 1 cupJaggery(gur) - 1/2 cupCoconut scraping - 1/2 cupBananaCardamom powder - 1 tea spoonOil for frying
    Method



    Soak the rice along with 1 table spoon of black gram dal in water

    Grind rice,jaggery and coconut scraping very well and prepare the batter

    Mix smashed banana and cardamom powder with the batter

    Heat oil in deep pan on fire and drop a big ladle (spoon)of batter into hot oil

    Fry the Appam till it turns brown and crisp

    Remove from oil and serve hot
    Vanilla Pudding
    This recipe is for Easter.

    Ingredients
    Egg - 3Thickened milk - 2 cupsSugar - 1/2 cupVanilla essence - 1 tea spoonSalt - a pinch
    Method



    Beat the contents of egg well with egg beater

    Mix thickened boiled milk, sugar, essence and pinch of  salt

    Beat well again for 30 minutes/till it becomes fluffy

    Take the vessel for preparing the pudding and heat it   with 2 tea spoons of sugar

    After the sugar turns brown remove it from fire, fill the vessel with the pudding mixture

    Steam cook the pudding for 15 minutes in the cooker

    Cool it and keep it in the refrigerator

    Cut it nicely and serve with jelly

    Bottom will be dark brown, middle will be cream in colour and put jelly on top
    Sakkarai Pongal
    This recipe is prepared on Pongal (Sankaranthi).

    Ingredients
    Raw rice(fine) - 1 cup(200 gm)Green gram dal - 50 gmJaggery (gur) - 2 cups  (400 gm)Ghee - 1 cupMilk - 1/2 litreCashew nut - 1/4 cupRaisin - 1/4 cupCardamom powder - 2 tea spoonsMenthol (Pachai Karpooram) - pinch
    Method



    Fry rice and green gram dal in a pan with ghee on fire

    Boil the milk in a thick pressure pan

    Add the fried rice and dal into the milk ;add water and cook under pressure

    Prepare syrup with jaggery and water; add the syrup to the cooked rice and stir well

    Stir the sakkarai Pongal well while adding ghee

    Mix fried cashewnuts, fried raisins, cardamom powder and menthol

    Stir well and remove from fire after it becomes solid and soft

    Serve hot
  5. viethuong279

    viethuong279 Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    17/05/2005
    Bài viết:
    3.223
    Đã được thích:
    4

    Naba Barsha -- Bengali New Year



    --->(Source: Free Press Journal)---->Naba Barsha is celebrated as a New Year for Bengalis. It falls on the first day of the month of Baishak, the first month of the Bengali year.

    [​IMG] This year the festival is on April 14, 2003. This festival is known as the Poila Baisakh in Bangladesh and is celebrated as a national holiday.
    The festival is celebrated with songs, dances, regional games, kite-flying-ox, fighting or reciting of poems with all their regional traits and festivity. Even before the Naba Barsha, the last day of the last month of the Bengali Year known as Chaitra-Sankranti, which bids farewell to the past year, is celebrated with equal festivity.
    Naba Barsha marks a new beginning, a new hope, a year full of joy, well-being and prosperity. To welcome the new year, people clean and decorate their houses. Ladies and girls draw rangolis in front of their house. Beautiful designs are usually drawn on the floors of houses with powdered rice, and it is known as "Alpana". In the middle of the design, an earthen pot decorated with a red and white swastika is kept. The pot is filled with pure water and mango leaves. This is considered as an auspicious sign and symbolises a prosperous year for the family.

    [​IMG] People take a dip in a nearby river. They worship goddess Laxmi for the well-being and prosperity of the families. Ladies in tra***ional Bengali sari (white sari with red border) and flowers in their hair and men in dhoti kurta take part in early morning processions known as Prabhat pheries.
    This day is the beginning of all business activities in Bengal. On this day businessmen and traders purchase their new accounting books and start their new accounts known as Haalkhata. In this ceremony, Lord Ganesha is worshipped, mantras are chanted and swastiks are drawn on the accounting book by the priests. All the old dues are settled with the customers.
    The day is spent in feasting and participating in cultural activities. People wish each other "Shubho Nabo Barsho!!". Naba-Barsha is also popular among the tribal people in the Hill areas.
  6. viethuong279

    viethuong279 Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    17/05/2005
    Bài viết:
    3.223
    Đã được thích:
    4

    Navreh -- Kashmiri New Year



    --->(Source: Free Press Journal)---->Navreh is the lunar New Year celebrated in Kashmir. The festival falls on the first day of the Chaitra Navratras which is the first day of the bright fortnight of the month of Chaitra. This day is also the first day of the Sapath Rishi Samvat.

    [​IMG] The word ''Navreh'' is derived from the Sanskrit word "Nav Varsha" meaning New Year. This year the festival is on 10th April.
    On the previous day of the festival, the Kashmiri Pan***s visit the sacred spring of Vichar Nag to take the holy dip to wash off all the impurities. After the dip, they take prasad. The prasad consists of round pieces of herb called Wye with homemade rice powder cakes. In Kashmir, people on ''Navreh'' look at a bowl full of rice early in the morning as it symbolises riches and fertility and to have a plentiful future.
    The pan*** family''s Kulguru gives a new Kashmiri almanac which is known as Nechi (Nakshatra) Patri. This almanac contains information like auspicious dates and times, other festival dates and other important religious information. A scroll called ''Creel pach'' which has a photo of Goddess Sharika is also given.

    In the evening, the housewife of the family prepares a big "Thali" (plate). The thali is filled and properly arranged with rice or paddy. On top are arranged the new almanac, kreel pach, dry flowers, fresh flowers, mirror, shelled & unshelled walnut, Wye herb, spouted grass, curds, pen, inkpot, cooked rice, roti, salt, gold and silver coins. This thali is covered by another plate and is kept aside till next morning.
    All the family members get new clothes to be worn on the New Year''s day. This festival is celebrated with great enthusiasm by the Kashmiri Pan***s in Kashmir.
    Navreh -- Celebrations

    [​IMG] Navreh is a festival of gaiety and colour. It is celebrated with great enthusiasm by the Kashmiri Pan***s. After the basic preparations on the eve of the New Year day, the next morning (on the New Year day), a boy or girl from a family takes the lid off the prepared thali. Then that person takes the thali first to the head of the family and then to others so that everyone can get a glimpse of all the things kept in the thali. The items in the thali signify a prayer for food, wealth and knowledge. In return, the person who is carrying the thali gets money as a gift from all the members who have seen the thali.
    Then, every family member picks up a few walnuts from the thali and puts the coconut in the river. After bath, people wear new clothes and a new thread for the festive occasion. The Hindu Pan***s then go to the temple. Offering of yellow rice is made to Goddess Sharika by the head of the family and then the remaining rice is distributed as prasad to all the other members of the family.
    On this day, delicious Kashmiri dishes are prepared in all the houses. Relatives and friends are called for feast. People wish each other by saying "Navreh Mubarak". Youngsters receive gifts from elders. Newly wed brides are invited by their parents. They carry with them auspicious things like curd and sweets. In the evening, people go out for picnics.
    [​IMG] Nav Durga Pooja also commences in Kashmir from this day. The 9th day of Navratras is known as Ramnavmi. During these days, thousands of people visit Vaishno Devi and other Devi shrines in Jammu and Kashmir. Some people keep a fast for nine days and sow barley and worship Durga and Dash Mahavidhya.
  7. lilysblue

    lilysblue Thành viên quen thuộc

    Tham gia ngày:
    19/04/2007
    Bài viết:
    768
    Đã được thích:
    1
    Trang 15
    Thơ Tagore
    Bài số 52, tập Người làm vườn
    Bài số 28, tập Người làm vườn
    Bài 38 tập "Thơ"
    Trang 16
    Thơ Tagore
    Bài số 31
    Trang 21
    Nhạc Hindi
    Sanjara, I love u.
    Dheere dheere dheere
    Idhar Chala Mein
    Pyar mein dil tod ke
    Trang 22
    Nhạc Hindi
    howmany
    track 11
    Kyun chahaye dil
    Trang 23
    Nhạc Hindi
    Yaar pyar ho gaya
    Mehndi lagake Rakhna
    Trang 24
    Nhạc Hindi
    DEKHA HAI AISE BHI
    Tere Bina Zindigi
    Trang 25
    Nhạc Hindi
    Close than ever
    Kuch na kaho
    Talachi Chushas
    Hình ảnh và bài viết về Mehndi
    Trang 26
    Nhạc Hindi
    Dil Chahta Hai
    Chhaha
    Maine tere liye
    Trang 28
    Họa sĩ Ấn Độ Maqbool Fida Husain
    Trang 30
    Nhạc Hindi
    Do Naina Ek Kahani
    Saalam Bombay
    Trang 34
    Nhạc Hindi
    Joote dedo paise lelo
    Du dur tum rahe
    Aitbaar Nahi Karna
    Chahe zuban
    Thơ Tagore
    bài số 16
    Trang 35
    Thơ Tagore
    Bài số 49
    Hoa Champa
    Trang 36
    Thơ Tagore
    Những lời chưa nói
    Thơ ngắn
    Thơ nhiều tác giả
    Hình ảnh:
    The Charminar
    Mecca Masjid
    Birla Mandir Temple
    Golkonda Fort
    Hyderabad life
    Trang 37
    Cô Láng Giềng Xinh Đẹp - Tagore
    Trang 38
    SỰ CHIẾN THẮNG - Tagore
    Nghệ thuật sống - ngụ ngôn
    Bài kí của một người Việt đang sinh sống tại Đức, có dịp đi qua Ấn Độ
    Trang 39
    Bài kí của một người Việt đang sinh sống tại Đức, có dịp đi qua Ấn Độ- phần tiếp
    Về Krishna và Radha
    Trang 41
    Truyện ngắn: Biên giới - trích trong tuyển tập Mây Tần
    Trang 43
    My Song - thơ Tagore
    Cô dâu bé nhỏ - truyện ngắn Tagore
    Trang 44
    Nhạc
    Chayya hai jo
    Trang 52
    Thơ Tagore
    Trang 54
    Thơ Tagore
    Trang 55
    Cô dâu bé nhỏ - Tagore (post lại)
    Thơ Tagore
    Nhạc
    Trang 58
    Thơ Tagore
    Trang 61
    Hình ảnh và bài viết về Dussehra (Durga Puja)
    Trang 62
    Hình ảnh và bài viết về Diwali
    Truyện ngắn Về đến nhà - Tagore
    Trang 64
    Tết sử thi Diwali - Hồ Anh Thái
    Bhuvanesvar - thành phố thánh của Ấn Độ giáo
    Hoàng Đế Asoka Giã Từ Chinh Chiến Với Nỗi Thống Khổ Của Người Thắng Trận
    Trang 65
    người Chămpa ở Việt Nam
    Where The Mind is Without Fear Rabindranath Tagore
    Trang 66
    Chùmm thơ Tagore và các bài thơ thiếu nhi sưu tầm
    Trang 67
    Thơ sưu tầm
    Nhạc
    Tere Liye
    Chaand sitare
    Kuch kuch hota hai
    văn hóa người Chăm - tiếp theo
    Trang 68
    văn hóa người Chăm - tiếp theo
    Trang 69
    Thơ sưu tầm
    Các ngày lễ Ấn giáo trong năm 05
    Nhạc
    Maar Dala
    Kuch Tum Kaho
    Ek Ladki Mujhe
    Trang 70
    Ek Ladki Mujhe
    SAYYAN
    Trang 72
    Hình ảnh diwali at Sikh Golden Temple
    Trang 74
    Thơ thiếu nhi sưu tầm
    Hình ảnh chùa miền Tây
    Trang 76
    Sanu tere naal
    Meri nazar
    Trang 77
    Meri Neend Churake (Sad)
    Trang 78
    Kuch na kaho
    Trang 80
    Hình tượng con voi trong điêu khắc Chăm
    Trang 83
    Các ngày lễ ở Nepal
    Trang 84
    Babasaheb Ambedkar
    Trang 86
    Không đề - thơ Tagore
    Cội nguồn Ấn giáo
    Trang 94
    Thi nhân
    Tiếng thở dài qua rừng kim tước
    Trang 95
    Thuyền giấy - Thơ Tagore
    Trang 97
    Tác phẩm: Ấn Độ và văn học thế giới
    Một số bài trong tập Những con chim bay lạc - thơ Tagore
    Những đoá nhài đầu tiên
    Trang 99
    Nước Cộng hòa Nhân dân Bangladesh
    Trang 100
    Know what the seven pheras mean (bảy bước quanh ngọn lửa thiêng trong hôn lễ của người Ấn)
    Trang 101
    Những Thánh Địa Phật Giáo tại Ấn Độ
    Trang 102
    Tháp Kutab Minar - Nền kiến trúc độc đáo của Ấn Độ
    Trang 103
    Chùm ảnh Ấn Độ
    Trang 104
    Chùm ảnh Ấn Độ
    Các điệu vũ cổ điển Ấn Độ
    Trang 105
    Bài viết và hình ảnh về the sacred thread
    Trang 107
    Lễ RAKSHA BANDHAN trong phong tục Ấn Độ
    Trang 108-109
    Naba Barsha -- Bengali New Year
    Navreh -- Kashmiri New Year
    Được lilysblue sửa chữa / chuyển vào 12:14 ngày 13/06/2007
Trạng thái chủ đề:
Đã khóa

Chia sẻ trang này