1. Tuyển Mod quản lý diễn đàn. Các thành viên xem chi tiết tại đây

bác nào biết, hay có ebook dạy nấu ăn thì cho em với, hic hic

Chủ đề trong 'Hỏi gì đáp nấy' bởi 6969, 21/09/2006.

  1. 1 người đang xem box này (Thành viên: 0, Khách: 1)
  1. 6969

    6969 Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    06/06/2006
    Bài viết:
    1.136
    Đã được thích:
    0
    bác nào biết, hay có ebook dạy nấu ăn thì cho em với, hic hic

    món đó là "pancake" hay là "crepe" các bác ạh, bác nào tìm được trang web dạy, hay ebook dạy món này thì cho em xin với.

    Em xin vote * nhiệt nhiệt tình

    [​IMG]
  2. bauerin

    bauerin Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    21/10/2004
    Bài viết:
    1.035
    Đã được thích:
    1
    Tớ có quyển ebook cách làm 40 món bánh châu Âu. Chả biết có món này không! Để tớ lục lại đã nhé.
  3. tieu_co_nuong_new

    tieu_co_nuong_new Thành viên rất tích cực

    Tham gia ngày:
    09/04/2002
    Bài viết:
    2.750
    Đã được thích:
    0
    Bánh crêpes có nhiều loại lắm bác ạ (phân theo thành phần làm bánh: whole wheat, buckwheat, vanilla...; chia theo thành phần làm sauce: jam, banana, chocolate, cheese, seafood...) Nhìn bánh của bác thì chịu kô đoán đc loại nào
    Còn dưới đây là cách làm Crepes:
    INGREDIENTS:
    3 large eggs
    1-1/3 cups whole milk
    3/4 cups unbleached, all-purpose flour
    3/4 teaspoon salt
    5 Tablespoons unsalted butter, melted
    PREPARATION:
    1. Combine the eggs, milk, flour and salt in the blender and blend on high speed for 1 minute.
    2. If the batter is lumpy, strain it through a sieve. Cover and allow to rest at room temperature for at least one hour.
    At this point, it can also be covered and refrigerated for up to 1 day. Bring it to room temperature before continuing with recipe.
    3. Whisk in 3 tablespoons of the melted butter. Skim the foam off the rest of the butter.
    4. Heat an 8" crêpe pan or skillet over med-high heat. Sprinkle a few drops of water on the pan; if they sizzle, the pan is ready to use. Brush with a little of the melted butter.
    5. Using a 1/4 cup measure, fill it with batter and pour it into the skillet. Immediately pick up the pan and tilt and swirl it so that the batter covers the entire bottom of the pan. Pour any excess batter back into the bowl.
    6. Loosen the edges of the crêpe with a metal spatula. You can use a spatula to turn the crêpe, but I usually turn it with my fingers. Using both hands, I pick up the loosened edges with my thumb and index finger and quickly flip it over.
    Cooking:
    [​IMG]
    Turning:
    [​IMG]
    7. Cook on the other side until lightly golden (usually less than a minute) and slide it out onto a plate. Cover with waxed paper. Repeat with the remaining batter.
    4 ways to fold crêpes:
    [​IMG]
    To serve:
    These crêpes may be filled with either sweet fillings, such as jam and sprinkled with a little sugar. They may also be filled with savory fillings, like ham and cheese or chicken and spinach in a cream sauce. A favorite sweet filling in France is Nutella. In Brittany, they make them with buckwheat flour and fill them with seafood. In Alsace, they flavor the batter with herbes and use leftover meat for fillings. Use your imagination and a few of your favorite ingredients to develop your own favorites.
    To store:
    Crêpes may be kept tightly wrapped for up to 3 days in the refrigerator. They may also be frozen. Be sure to bring them to room temperature before using.
    To reheat:
    Crêpes may be reheated. Heat a skillet and brush with a little butter. Heat gently on both sides. Fold into half or quarters and serve accompanied by butter and sugar or preserves.
    Để biết được nhiều loại sốt ăn kèm crêpes, bác có thể vào link sau:
    http://frenchfood.about.com/cs/fc101/a/crepes.htm
  4. 6969

    6969 Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    06/06/2006
    Bài viết:
    1.136
    Đã được thích:
    0
    k có trang nào mà có ảnh minh hoạ hử bác ui
  5. ebunba

    ebunba Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    16/03/2003
    Bài viết:
    1.498
    Đã được thích:
    0
    bạn vào đây xem nhé http://www2.ttvnol.com/forum/HanhphucGiadinh/521365/trang-1.ttvn
    Toàn những món theo kinh nghiệm của những bà vợ đảm đang. Vì vậy nó rất phù hợp với khẩu vị ngwời việt và nhiều loại món ăn từ âu á, từ miền bắc vô miền nam

Chia sẻ trang này