1. Tuyển Mod quản lý diễn đàn. Các thành viên xem chi tiết tại đây

Mọi người ơi Pizza.

Chủ đề trong 'Ẩm thực' bởi mancy, 19/01/2005.

  1. 1 người đang xem box này (Thành viên: 0, Khách: 1)
  1. annylinh_tieuyeutinh

    annylinh_tieuyeutinh Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    27/04/2004
    Bài viết:
    4.593
    Đã được thích:
    0
    30 -4 Anny có qua Alfresco mam mam cái marinara với cả suờn rùi... hix cái suờn của nó chán èo... có gì đặc biệt đâu.. chất luợng của pizza cũng bị giảm đáng kể,,, vỏ hơi cháy và khô.. nhân cũng k good lắm.. chẹp nói chung tớ thấy có cái món bánh gì đó... kèm kem tuơi khá là ngon heheh sinh nhựt bác nào tổ chức ở đó là đưọc tặng cái bánh socola xinh xinh kèm kem tuơi đó đấy hi hi
  2. annylinh_tieuyeutinh

    annylinh_tieuyeutinh Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    27/04/2004
    Bài viết:
    4.593
    Đã được thích:
    0
    30 -4 Anny có qua Alfresco mam mam cái marinara với cả suờn rùi... hix cái suờn của nó chán èo... có gì đặc biệt đâu.. chất luợng của pizza cũng bị giảm đáng kể,,, vỏ hơi cháy và khô.. nhân cũng k good lắm.. chẹp nói chung tớ thấy có cái món bánh gì đó... kèm kem tuơi khá là ngon heheh sinh nhựt bác nào tổ chức ở đó là đưọc tặng cái bánh socola xinh xinh kèm kem tuơi đó đấy hi hi
  3. linkinhot

    linkinhot Thành viên rất tích cực

    Tham gia ngày:
    22/04/2002
    Bài viết:
    3.100
    Đã được thích:
    0
    ăn cả chục đứa mà đồng chí gọi là ăn mảnh sao
    em có đi bộ đâu mà 2 anh phải lo
    cứ yên tâm là hôm đấy em sẽ ăn pizza
    còn ăn ở đâu thì hậu xét
  4. linkinhot

    linkinhot Thành viên rất tích cực

    Tham gia ngày:
    22/04/2002
    Bài viết:
    3.100
    Đã được thích:
    0
    ăn cả chục đứa mà đồng chí gọi là ăn mảnh sao
    em có đi bộ đâu mà 2 anh phải lo
    cứ yên tâm là hôm đấy em sẽ ăn pizza
    còn ăn ở đâu thì hậu xét
  5. mancy

    mancy Thành viên rất tích cực

    Tham gia ngày:
    11/11/2003
    Bài viết:
    1.136
    Đã được thích:
    0

  6. mancy

    mancy Thành viên rất tích cực

    Tham gia ngày:
    11/11/2003
    Bài viết:
    1.136
    Đã được thích:
    0

  7. mancy

    mancy Thành viên rất tích cực

    Tham gia ngày:
    11/11/2003
    Bài viết:
    1.136
    Đã được thích:
    0
    I had the final proof that pizza can be prepared even in Japan, even without an oven... that''s magic!
    Recipe
    You will need:
    flower
    yeast (though you can use fresh yeast, I find more convenient using my self-grown yeast. It is humid and acid, and I conserve it inside an air-tight plastic container. Keeping it in the fridge is optional, but this prevents the yeast growing too fast. I feed my "creature" once per week with water and flour, and in this way it is still alive after 3 years and more.
    salt
    olive oil
    tomatoes
    oregano
    cheese, garlic, cappers, canned fish, ... (you should experiment here...)
    I am usually not precise about the quantity of ingredients, but to obtain instant-leavening I mix the flour with up to 50% of my yeast (depending on how much "smelly" it is, i.e. from its concentration). Usually I add 10% of water, and a spoon of oil. Mix everything with a fork or spoon, then using hands. Add more flour if necessary to fine-tune the humi***y of the dough.
    After folding and plying the dough for 5-10 minutes, it should be smooth and homogeneous, and enough strong to be shaped as a large and thin disk (if it breaks or stick easily, add more flour).
    Now I would say "Put your favourite flavors above the disc and bake it in a hot oven". But if you do not have an oven, here is a shortcut. First I gently cook one side (5 minutes). The dough also raises almost immediately (200% and more in thikness). Then I flip the disc on the other side, and start to add tomatoes, a spoon of oil and oregano
    At this point you can really add everything. I prefer canned fish with garlic and cappers, or you can try with cheese (also mixing different kinds), or ham, olives, mushrooms, vegetables...
    To create something similar to an oven, I cover everything with a ceramic dish, or something similar. The heat under the pan should be just enough to cook the pizza in 15 minutes, without carbonizing it!
    If this dirty trick works also for you, in the end the result is much better than you could expect. My first Japanese pizza (below) was almost better than the results of my first experiences with electric ovens!)
  8. mancy

    mancy Thành viên rất tích cực

    Tham gia ngày:
    11/11/2003
    Bài viết:
    1.136
    Đã được thích:
    0
    I had the final proof that pizza can be prepared even in Japan, even without an oven... that''s magic!
    Recipe
    You will need:
    flower
    yeast (though you can use fresh yeast, I find more convenient using my self-grown yeast. It is humid and acid, and I conserve it inside an air-tight plastic container. Keeping it in the fridge is optional, but this prevents the yeast growing too fast. I feed my "creature" once per week with water and flour, and in this way it is still alive after 3 years and more.
    salt
    olive oil
    tomatoes
    oregano
    cheese, garlic, cappers, canned fish, ... (you should experiment here...)
    I am usually not precise about the quantity of ingredients, but to obtain instant-leavening I mix the flour with up to 50% of my yeast (depending on how much "smelly" it is, i.e. from its concentration). Usually I add 10% of water, and a spoon of oil. Mix everything with a fork or spoon, then using hands. Add more flour if necessary to fine-tune the humi***y of the dough.
    After folding and plying the dough for 5-10 minutes, it should be smooth and homogeneous, and enough strong to be shaped as a large and thin disk (if it breaks or stick easily, add more flour).
    Now I would say "Put your favourite flavors above the disc and bake it in a hot oven". But if you do not have an oven, here is a shortcut. First I gently cook one side (5 minutes). The dough also raises almost immediately (200% and more in thikness). Then I flip the disc on the other side, and start to add tomatoes, a spoon of oil and oregano
    At this point you can really add everything. I prefer canned fish with garlic and cappers, or you can try with cheese (also mixing different kinds), or ham, olives, mushrooms, vegetables...
    To create something similar to an oven, I cover everything with a ceramic dish, or something similar. The heat under the pan should be just enough to cook the pizza in 15 minutes, without carbonizing it!
    If this dirty trick works also for you, in the end the result is much better than you could expect. My first Japanese pizza (below) was almost better than the results of my first experiences with electric ovens!)
  9. ladymeomuop

    ladymeomuop Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    09/09/2003
    Bài viết:
    2.050
    Đã được thích:
    0
    Có quán Pizza của bạn Amore giới thiệu, vào đây buôn chuyện đi pà kon
    Bài của bạn Amore1982
    Tiệm ăn nhanh PIZZA 112
    Địa chỉ: 112 H2 - Thành Công
    Điện thoại: 7721289​
    Cửa hàng chúng tôi chuyên phục vụ pizza và các đồ ăn nhanh khác. Chất lượng đảm bảo, giá cả hợp lý, phục vụ nhiệt tình và giao hàng chuyên nghiệp (tận nhà) là những mục tiêu của chúng tôi khi mở cửa hàng này.
    Đội ngũ đầu bếp lành nghề, có nhiều năm kinh nghiệm bếp Âu. Hơn 20 loại PIZZA được nướng bằng lò củi. Các loại pasta, sandwich, burger... sẽ đem lại cho quý khách những bữa ăn ngon miệng và cảm nhận được hương vị riêng biệt!
    Cửa hàng tập trung chủ yếu vào đưa hàng tận nơi. Có thể là nhà riêng của bạn, văn phòng làm việc, những địa điểm vui chơi giải trí, thể thao.. rất thuận tiện cho những người bận rộn!
    Giờ mở cửa: 9h - 23h hàng ngày.
    Trong tuần khai trương đầu tiên, miễn phí một đồ uống khi đến ăn tại quán!
    [​IMG]

    Một vài hình ảnh cửa hàng
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Được Amore1982 sửa chữa / chuyển vào 13:46 ngày 22/08/2005
    Được ladymeomuop sửa chữa / chuyển vào 18:15 ngày 22/08/2005
  10. Toni_Guy

    Toni_Guy Thành viên rất tích cực

    Tham gia ngày:
    28/06/2003
    Bài viết:
    1.647
    Đã được thích:
    0
    Thật sự là nếu chỉ có oregano thì ko đủ hương vị của 1 pizza truyền thống Italia đâu Lá hương vị cần phải có khoảng 4-5 loại: Basile, Tijm, Oregano... thêm 2 loại nữa, mình tạm thời không nhớ được

Chia sẻ trang này