1. Tuyển Mod quản lý diễn đàn. Các thành viên xem chi tiết tại đây

Practice Listening

Chủ đề trong 'Anh (English Club)' bởi Maroon_Opal, 17/05/2006.

  1. 0 người đang xem box này (Thành viên: 0, Khách: 0)
  1. orbit

    orbit Thành viên quen thuộc

    Tham gia ngày:
    08/09/2003
    Bài viết:
    143
    Đã được thích:
    0
    hê hê, xem lại các bài đã chữa tớ phát hiện ra một điều: bài các bạn do tớ chữa ít vàng vàng nhất. Đố ai bít lý do tại sao
  2. Maroon_Opal

    Maroon_Opal Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    19/03/2006
    Bài viết:
    810
    Đã được thích:
    0
    Mọi người sửa bài sung quá, trong khi Maroon vẫn chưa được bài nào hix, mọi người ráng đợi nhé, Maroon còn mải đi chơi với cô bạn ngoài HN vào. Khi nào chơi đã đời xong, sẽ vào đưa các bạn lên thớt mổ xẻ và ướp muối, giống như làm cá trong bài ý híhí... Đừng lo em nào cũng có phần.
    PS: sao mọi người toàn nhầm lẫn 115 thành 150 thế?
    Được Maroon_Opal sửa chữa / chuyển vào 23:19 ngày 03/11/2006
  3. likearafat

    likearafat Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    19/12/2004
    Bài viết:
    50
    Đã được thích:
    0
    Oài, mới thứ 6 mà đã được sửa bài rồi cơ à, thích thật đấy, nhớ lại những gì mình vừa nge xong nên mấy lỗi sai sẽ được ghi nhớ hơn !!
    Cảm ơn bạn babyrock nhé, bài lần này dễ hơn tuần trước nhưng tớ nghe ko được tốt mấy nhỉ, buồn
    Nhưng muh hông sao, quan trọng là mình đã cố gắng, tuần sau lại chăm chỉ pót bài xí phần, ai sửa cũng tốt, được sửa bài là mình thấy zui roài , hehe
  4. orbit

    orbit Thành viên quen thuộc

    Tham gia ngày:
    08/09/2003
    Bài viết:
    143
    Đã được thích:
    0

    Bao giờ bạn chị ra HN, gửi phiếu bé ngoan cho e nhé
    Được orbit sửa chữa / chuyển vào 23:28 ngày 03/11/2006
  5. fangying1209

    fangying1209 Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    02/11/2006
    Bài viết:
    49
    Đã được thích:
    0
    Bài của bạn phuydung
    I?Tm Steve Ember with the VOA Special English Developtment Report.
    Most of the time, fisherman fishermen catch more fish than they need for their immediate uses. The extra fish do not have to be thrown away. The fish can be prepared, so they can be eaten at a later time. Fish can be dried or smoked. First, however, the fish must be cleaned and salted. Begin with this, that adjust fish that are just out of the water. They must be treated immediately after they?Tre are caught. If the fish are small, do not remove their heads. If the fish are bigger than 20 centimetres long or weigh more than 115 grams, then remove their heads. Remove the skin scales on the outside of the fish. Cut the stomach opened . Remove everything inside. Wash the fish in clean water. Then rub salt into the fish. Now, you?Tre are ready to treat them for future uses. Put the fish in a mixture of 300 grams of salt and one litre of water. This will remove all of the plus blood from the fish meat. Keep them there for about 30 minutes. Then remove all the fish and wash them in clean water. Now, put them in a mixture that has more salt in the water. The mixture should be strong enough so that the fish float to the top. If the fish sink to the bottom, add more salt to the water in the container. Cover the container with a clean piece of wood. Hold the wood down with a heavy stone. Leave the fish there for about six hours. Then, remove them from the salt water and lay them on a clean place. Cover them with a clean piece of white cloth. Let them dry.
    Another method of salting fish is called dry salting. Wooden boxes and or baskets are used for dry salting. After cleaning the fish, put a few of them on the bottom of the box or basket. Cover them with salt. Put more fish on top. Cover them with salt, too. Continue putting fish and salt in the container until it is full. Do not use too much salt when using that the dry salting method. You should use one part salt to three parts fish. For example, if you have three kilograms of fish, you should use one kilogram of salt. Remove the fish after a week or ten days. Wash them in a mixture of water and a small amount of salt. Let them dry. Before With all this talk about the salt, remember that doctors advise people to limit the sodium in their diet . It can raise lot questions blood pressure, and some people have a greater reaction than others.
    Next week, we will discuss drying and smoking fish. This is VOA Special English Developtment report was written by Bob Boeh Bowen. I?Tm Steve Ember.
    Được fangying1209 sửa chữa / chuyển vào 16:34 ngày 04/11/2006
  6. fangying1209

    fangying1209 Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    02/11/2006
    Bài viết:
    49
    Đã được thích:
    0
    Hihi, cuối cùng cũng xong 4 bạn do FY phụ trách. Hi vọng là ko sửa sai của bạn nào. Tại vì sửa cả lỗi dấu câu nên hơi n` dấu vàng. Mọi người cùng cố gắng nào
  7. jerry96

    jerry96 Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    24/07/2006
    Bài viết:
    30
    Đã được thích:
    0
  8. jerry96

    jerry96 Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    24/07/2006
    Bài viết:
    30
    Đã được thích:
    0
    cám ơn orbit đã chữa bài giúp mình nhé!!! hihi, có cái chỗ fải viết hoa orbit nhắc lần trc muh lần này lại quên, già rùi hay quên muh, lần sau cố gắng vậy
    mình nge lại cái fần "that are" ý, công nhận là có chữ đó thật, nhưg chả hiểu sao mình vẫn nge đc có "better", lại cả "over" nữa chứ, huhu, lẫn lộn cả nhỉ......bài tới mình sẽ fục thù, hìhì
    dù sao vẫn cám ơn bác đã giúp mình nhé, tặng bác nè
  9. phuongthuy86

    phuongthuy86 Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    08/05/2006
    Bài viết:
    35
    Đã được thích:
    0
    Hihi, cám ơn babyrock nhìu nhìu nhé. Thích nhất là post đc 1,2 ngày đã được sửa luôn, hihi.
  10. langtudocco

    langtudocco Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    28/02/2005
    Bài viết:
    64
    Đã được thích:
    0
    Do-It-Yourself: Preparing Fish for Drying or Smoking
    I''''m Steve Ember with the VOA Special English Development.
    Most of the time, fishermen catch more fish than they need for their immediate uses. The extra fish do not have to be thrown away. The fish can be prepared so they can be eaten at a later time.
    Fish can be dried or smoked. First, however, the fish must be cleaned and salted. Begin with fish that have just out of the water. They must be treated immediately after they are ..... If the fish are small, do not remove their heads. If the fish are bigger than 20 centimeters long or weigh more than 115 grams, then remove their heads.
    Remove the scales .... the outside of the fish. Cut the stomach open. Remove everything inside. Wash the fish in clean water. Then ..... salt into the fish. Now, you are ready to treat them for future use.
    Put the fish in a mixture of 300 grams of salt and 1litre of water. This will remove all of the blood from the fish meat. Keep them there for about 30 minutes. Then remove all the fish and wash them in clean water.
    Now put them in a mixture that have more salt in the water. The mixture should be strong enough so that the fish floated to the top. If the fish sink to the bottom, add more salt to the water in the container.
    Cover the container with a clean ....of wood. Hold the wood down with a heavy stone. Leave the fish there for about six hours then remove them from the salt water and lay them on a clean place. Cover them with a clean ....of white ..... Let them dry.
    Another method of salting fish is called dry salting. Wooden boxes or ..... are used for dry salting. After cleaning the fish, put a few of them on the bottom of the box or ..... Cover them with salt. Put more fish on top. Cover them with salt, too. Continue putting fish and salt in the container until it is full.
    Do not use too much salt when using the dry salt method. You should use one part salt to three parts fish. For example, if you have 3 kilograms of fish, you should use one kilogram of salt.
    Remove the fish after a week or ten days. Wash them in a mixture of water and a small amount of salt. Let them dry.
    With ....this talk about salt, remember that doctors advise people to limit the ....in their diet. It can raise blood pressure and some people have a greater reaction than others.
    Next week, we''ll discuss drying and smoking fish.
    This VOA Special English Development Report was written by Bob Owen. I''''m Steve Ember

Chia sẻ trang này