1. Tuyển Mod quản lý diễn đàn. Các thành viên xem chi tiết tại đây

PREBIOTIC ai biết không

Chủ đề trong 'Công nghệ Sinh học' bởi sauromxu, 12/11/2005.

  1. 1 người đang xem box này (Thành viên: 0, Khách: 1)
  1. sauromxu

    sauromxu Thành viên mới

    Tham gia ngày:
    29/09/2005
    Bài viết:
    661
    Đã được thích:
    0
    PREBIOTIC ai biết không

    Prebiotic là một thành phần trong thực phẩm không được tiêu hóa ở phần trên của ống tiêu hóa, chỉ khi được chuyển tới phần cuối của đại tràng, dưới tác dụng của vi sinh vật chúng mới được phân giải. các prebiotic có tác dụng tăng cường sự phát triển và hoạt tính của hệ vi sinh vật trong ruột nhằm tăng cường sức khỏe cho người sử dụng.
    (A prebiotic is a nondigestible food ingredient that selectively stimulates the growth and activity of friendly, beneficial bacteria (probiotics) within the intestines. These unique ''colonic foods'' are not absorbed in the upper part of the gastrointestinal tract, thus they enter the colon to provide food for the resident beneficial bacteria. This symbiotic mixture of prebiotics and probiotics (Alkalive" Orange) has been shown to greatly increase gastrointestinal health.
    The most common prebiotics are inulin, fructooligosaccharides (FOS), and acacia. Inulin is found in more than 36,000 plants and is their energy reserve. Inulin is present in significant quantities in vegetables such as artichokes, asparagus, leeks, onions, garlic, even wheat. It is also present in large amounts in chicory roots from where we extract it. Fructooligosaccharides (FOS), a natural constituent of Inulin, is fermented by most strains of bifidobacteria. When bifidobacteria grow in environments providing FOS, they do so at the expense of unfriendly, pathogenic bacteria.)
    ai biết từ này giúp mình với vì mình bắt buộc phải dịch nó sang tiếng Việt
    thanks nhìu nhìu
    dịch giúp mình "use of isomalt á prebiotic"

Chia sẻ trang này